Тъмно-синя/сива форма Тъмно-синя/сива форма Светлосива форма Светлосива форма Светлосива форма Футър първи тип

КАКВО Е "СТАБИЛЕВ"


Гледаш цените на кашкавала се менят през годините? В лева – да, но в "стабилева" – не. Гледаш валутата преди е била лев, а скоро ще е евро? За тебе – да, но за леяра Стойчо и останалите жители на село Застойно – не. При тях винаги е  "стабилев"!

Или ако трябва да го обясним малко по-точно, "стабилев" е количеството пари, което купува точно едни и същи (като качество и количество) стоки преди години, днес и след десет, сто или дори хиляда години.

Ето някои исторически данни за стабилева:
през 2022 г.   –   BGN 26,90 (засега, предварителни данни)
в края на 2021 г.    –  BGN 23,40    /  EUR 11,96 
ВИДЕА СЪС "СТАБИЛЕВ"

 
 
Стабилевът през 2021 г.
     
Стабилевът през 2020 г.
     
Стабилевът през 2018 г.

Ефективни присъди за корупция
 
 

Изборите за президент на Съединените щати
 
 

Поредната "реформа" в здравеопазването
 
2021 година  
 
2020 година  
 
2018 година  

ОПИТАЙ "СТАБИЛЕВ"Въведи стойността, която те интересува и избери една от трите валути, в която е сумата. Калкулаторът ще обърне тази сума от зададената от теб валута и ще покаже равностойността ѝ в другите две валути. Преизчисляването се извършва по последно използвания в предаването валутен курс, а именно STL 1 = BGN 29.05.

   

ВИЖ СЪЩО 
НОВИНИ

Разберете подробно всичко най-важно за случващото се в българската икономика, както и за събития от световната икономика, които биха могли да имат пряко отражение върху нас. Винаги топ актуално!
Последни новини
Актуално интервю
ИНТЕРВЮТА

Не пропускайте разговорите ни по икономически или правен въпрос със специален гост, експерт по темата, която е била в центъра на общественото внимание през последната седмица. Ще останете приятно изненадани!
КОМЕДИИ

Забавлявайте се с нашите неповторими комедии на икономическа или правна тематика! У-у-упс, понякога всъщност се опитват да ни имитират, но разликата се вижда веднага.
Луда комедия