Тъмно-синя/сива форма Тъмно-синя/сива форма Светлосива форма Светлосива форма Светлосива форма Светлосива форма Футър първи тип

ВАЛУТЕН И ИНФЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР


 
   


Въведете стойността, която Ви интересува и изберете тази от петте валути, в която е сумата. Калкулаторът ще покаже равностойността на зададената сума в другите четири валути. Преизчисляването се извършва по последно използвания във "Верижна ре(д)акция" инфлационен индекс, а именно STL 1 = EUR 17.30 (останалите курсове се вземат от и са на отговорност на Exchange Rate API).


КАКВО Е "СТАБИЛЕВ"


Гледаш цените на кашкавала се менят през годините? В лева – да, но в "стабилева" – не. Гледаш валутата преди е била лев, а скоро ще е евро? За тебе – да, но за леяра Стойчо и останалите жители на село Застойно – не. При тях винаги е  "стабилев"!

Или ако трябва да го обясним малко по-точно, "стабилев" е количеството пари, което купува точно едни и същи (като качество и количество) стоки преди години, днес и след десет, сто или дори хиляда години.

Ето някои исторически данни за стабилева:
  BGN 33,05    /   EUR 16,90    –   в края на 2023 г.
През 2023 г.    –   BGN 31,65    /   EUR 16,18   
  BGN 30,32    /   EUR 15,50    –   в края на 2022 г.
През 2022 г.    –   BGN 26,64    /   EUR 13,62   
  BGN 23,40    /   EUR 11,96    –   в края на 2021 г.
Графика за периода 2016 – 2020 година

ВИЖ СЪЩО

НОВИНИ

Разберете подробно всичко най-важно за случващото се в българската икономика, както и за събития от световната икономика, които биха могли да имат пряко отражение върху нас. Винаги топ актуално!
Последни новини
Актуално интервю
ИНТЕРВЮТА

Не пропускайте разговорите ни по икономически или правен въпрос със специален гост, експерт по темата, която е била в центъра на общественото внимание през последната седмица. Ще останете приятно изненадани!
КОМЕДИИ

Забавлявайте се с нашите неповторими комедии на икономическа или правна тематика! У-у-упс, понякога всъщност се опитват да ни имитират, но разликата се вижда веднага.
Луда комедия