Рамка Светлосива форма Светлосива форма Футър първи тип

Забрана за публикуване на снимки на полицаи

   
ФРАНЦИЯ
25 ноември 2020 г.  (#5.n.08)     
Неофициална страница във Фейсбук   Канал в Ютюб
 

Националното събрание на Франция гласува закон за "глобалната сигурност", който – наред с добри нововъведения – съдържа и спорни разпоредби. Ако законопроектът премине в непроменен вид и в Сената, в страната ще е забранено да бъдат разпространявани снимки на полицаи в предвидените от закона случаи.

Журналисти, както и други граждани излязоха на протест срещу закона. Опасенията им са, че работата на медиите ще бъде силно затруднена, основно поради огромните предвидени в закона санкции – глоба от 45 000 евро (почти четири хиляди стабилевa) и една година затвор. Вижте повече във видеото.


Сподели във Фейсбук                                 Ако предпочитате, можете да гледате това видео на страницата му в YouTube.
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА "НОВИНИ"


 
Други новини
     
Други новини
     
Други новини

Изборите за президент на Съединените щати

 
 

Борисов и протестиращите не отстъпват

 
 

Протести срещу кабинета на Бойко Борисов

 
     САЩ
05.11.2020    
 
     СОФИЯ
02.09.2020    
 
     СОФИЯ
20.07.2020    

ВИЖ СЪЩО


ИНТЕРВЮТА

Не пропускайте разговорите ни по икономически или правен въпрос със специален гост, експерт по темата, която е била в центъра на общественото внимание през последната седмица. Ще останете приятно изненадани!
Актуално интервю
Луда комедия
КОМЕДИИ

Забавлявайте се с нашите неповторими комедии на икономическа или правна тематика! У-у-упс, понякога всъщност се опитват да ни имитират, но разликата се вижда веднага.